петък, 15 януари 2016 г.

Какво е „Коучинг“ и как един такъв професионалист може да Ви помогне да увеличите шансовете си за успех при „приземяването“ на мечтаната работа?

Думата е сравнително чужда за България и ще се опитам да я обясня накратко.


„Коучингът“  се провежда от специалист , който предоставя обучение за намирането на работа или кариерно развитие на човек търсещ помощ. Най-буквално думата се превежда Тренирам или Треньор, той използва структурирани техники за интервенция, за да помогне на работника или безработния  да се научи на междуличностни умения, умения в писането на биографии,мотивационни писма, етикет за държание по време на интервю и др., необходими за да бъде приет или като работник на настоящата работа или да успее да намери работа, която го устройва. В допълнение към обучението на работното място, треньорската работа включва оценка на досегашната позиция, разработване на стратегия за увеличение на заплатата, консултиране, застъпничество, референции и други услуги, необходими за поддържане на заетостта.

Нематериални ползи от „Коучингът“
За да бъде един човек успешен в кариерата си означава, че трябва да бъде правилно  мотивиран за своята работа, умения и способност да се движи напред в професията си. Добрия “Коуч“ (треньор)  ще ви помогне да определите какво правите добре и да ви помогне в капитализиране на силните ви страни. В същото време треньорът на работа ще посочи слабостите ви или в райони, в които се нуждаете от подобрение, и да ви помогне да разработи подход, за да се подобрите в ключови области.
Точно, както работи например треньор по футбол, който надъхва отбора си по време на почивката, така ще ви помогне и Треньорът по търсене на работа, да останете фокусирани и мотивирани, за нелекия процес, който предстои. Той ще се вслуша, ще даде безпристрастно мнение , ще определи стъпките и ще ви напомня за напредъка. 

Материални ползи
Услугите са толкова, колкото на вас са ви нужни: Съвети за писане на автобиография, съвети за писане на мотивационни писма,образец на автобиография,примерни мотивационни писма,съвети за това как да се подготвите за интервю за работа, съвети за това как да планирате и сбъднете мечтаната кариера, използване на вече изградените от консултанта връзки с бизнеса, за да намери подходяща за вас работа, разпращане на автобиографията по различните канали, селекция на работодателите, съвети при напускане на сегашната ви работа (също нелек процес).
Ако вие сте един от тези , които имат нужда от помощ доверете се на професионалистите, които са изминали труден път, и които могат да ви освободят от начина “проба-грешка“ при търсенето на работа, като ви дадат най-добрите съвети , въз основа на техния богат опит.
Ето една фейсбук страница , промотираща услугата:



Няма коментари:

Публикуване на коментар